Pažintinė kelionė lėktuvu su vadovu iš Lietuvos!
Pažintinė kelionė lėktuvu su vadovu iš Lietuvos!
Kelionė į Japoniją – unikali patirtis, kai susijungia senovinės tradicijos ir pažengusios technologijos. Šalis keliautojus privilioja ne tik įspūdingais miestais, bet ir ramybe alsuojančiomis šventyklomis.
Japonijos klimatas pats įvairiausias – nuo sniegingų iki tropiškai šiltų vietų. Daugiausiai turistų atvyksta pavasarį, kai pražysta sakuros, arba rudenį, kai gamta pasipuošia auksiniais klevų lapais.
Lankantis Japonijoje siūloma aplankyti Tokiją – didmiestį, kuriame verda šurmuliuojantis ir spalvingas gatvės gyvenimas. Geišomis ir senovės dvasia alsuojantis Kijotas pritrauks pačius smalsiausius. Hakone kviečia atsipalaiduoti karštųjų versmių kurorte, o Hirošima verčia susimąstyti apie taikos svarbą. Shirakawa – autentiškas kalnų kaimelis, garsėjantis namais su stačiais šiaudiniais stogais (gassho-zukuri).
Lankomi objektai nustebins net patį abejingiausią. Siūloma aplankyti Asakusa Kannon (Sensoji) – seniausią šventyklą Tokijuje; Hama Rikyu – vieną įspūdingiausių japoniškų sodų Tokijuje. Keliautojus sužavės šalia imperatoriaus rūmų esantis Chidorigafuchi sakurų parkas. Nuostabaus grožio Himieji rūmai – puikiai išlikęs XVII amžiaus Japonijos rūmų architektūros pavyzdys.
Japonijoje taip pat nustebins ir platus viešbučių pasirinkimas – nuo modernių aukštos klasės viešbučių Tokijuje iki tradicinių ryokanų. Ieškantiems ekonomiško sprendimo, patiks kapsuliniai viešbučiai – kiek neįprastos, bet itin patogios nakvynės vietos didmiesčiuose.
Kiekvienas keliautojas atras ką veikti Japonijoje – juk pramogų čia apstu. Nuo arbatinės ceremonijos ir samurajų kultūros pažinimo iki teminių parkų, tokių kaip „Tokyo Disneyland“ ar „Universal Studios Japan“. Aktyvūs keliautojai gali kopti į Fudži kalną arba tyrinėti miestus pėsčiomis.
Kaip gi kelionė į Japoniją be sushi? Japonijos virtuvė yra viena geriausiai vertinamų pasaulyje. Labiausiai rekomenduojama paragauti sushi – ryžių su actu suformuotus kąsnelius, papildytus jūros gėrybėmis; sashimi – plonai supjaustytos šviežios žuvies ar jūros gėrybių riekeles; ramen – kvapnios sultinio sriubos su makaronais; tempura – tešloje keptų jūros gėrybių; yakitori – ant iešmelių keptos vištienos; mochi – minkštų ryžių pyragėlių su įdaru; matcha – žaliosios arbatos skonio ledų.
Kelionė į Japoniją – ne tik nuotykis, bet ir galimybė pažinti unikalią kultūrą bei patirti neprilygstamą svetingumą. Tai šalis, kuri kiekvienam keliautojui paliks nepamirštamus įspūdžius ir norą grįžti dar ne kartą.
Įdomūs faktai apie Japoniją: